• Recipes Chocolate Pralines

    Chocolate Pralines combine the crumbly, nutty taste of classic pralines with rich semi-sweet chocolate. ...

  • RESEP DAGING GULUNG

    Bahan : * 300 gr daging sapi has dalam * 100 gr lobak * 2 sdm mentega, untuk menumis. ...

  • PINEAPPLE-ORANGE SUNSHINE CAKE

    In a large bowl, mix together all of the frosting ingredients until well blended. Spread over cake. Store in the refrigerator.. ...

  • Rempeyek Kacang

    Bahan: * 400 gr tepung beras * ½ sendok makan tapioka * ½ kg kacang tanah dikupas dan dibelah 2 * 4 buah bawang putih. ...

  • Recipes Red fruit salad with mint syrup

    Enjoy this refreshing dessert that doesn't take forever to prepare and goes down a treat with guests. . ...

Wednesday, December 29, 2010

Food Recipes The classic Little Smokies Ingredients, Directions

Food Recipes The classic Little Smokies Ingredients, Directions

The classic Little Smokies (or Lit'l Smokies) in a crock pot are always a hit at holiday parties or at social gatherings. I haven't figured out if it's the kids eating all the little smoked sausages or if the adults are slipping these mini treats and taking a walk back memory lane. In either case, little smokies seem to please year after year and while they are not on the healthy "in" food list, they sure do taste good and the empty crock pot proves that point.

Ingredients
1 (16 ounce) package Hillshire Farm® Lit'l Smokies®
1 (12 ounce) package Jimmy Dean® Premium Thick Sliced Bacon
1 cup packed brown sugar

Directions
• .Preheat oven to 400 degrees F
• .Cut each bacon slice into 4 pieces. Wrap each Lit'l Smokie with piece of bacon; secure with a toothpick. Place in a 13x9x2 inch baking pan. Sprinkle evenly with brown sugar.
• Bake for 30 to 35 minutes or until bacon is crisp and sugar is melted. Cool slightly before serving.

RESEP KLEPON


Klepon

Bahan :
  • 300 gram tepung ketan
  • 75 cc air daun suji atau pandan
  • 2 sdt air kapur sirih
  • 100 gram gula merah diiris
  • ¼ butir kelapa diparut dikukus dengan ¼ sdt garam selama 15 menit
Cara membuat :
  1. Aduk tepung ketan dengan air daun suji sedikit demi sedikit, masukkan air sirih. Uleni sampai adonan dapat dibulatkan manjadi sebesar kelereng, isi dengan irisan gula merah, bulatkan lagi.
  2. Didihkan air dalam sebuah panci yang besar. Masukkan klepon ke dalamnya, tunggu sampai mengapung. Angkat & gulungkan klepon dalam kelapa parut kukus.

Tuesday, December 21, 2010

RESEP KUE PISANG


Kue Pisang

Bahan :
  • 150 gr tepung beras
  • 100 gr gula pasir
  • 700 cc santan dari 1 butir kelapa
  • ½ sdt garam
  • 1 lembar daun pandan
  • 75 gr tepung hunkwee
  • 2 buah pisang tanduk dipotong-potong
  • Daun pisang untuk membungkus
Cara membuat :
  1. Campur tepung beras, gula pasir, santan, garam dan daun pandan. Masak dan aduk terus sampai adonan menjadi kental. Angkat, biarkan sampai hangat.
  2. Masukkan tepung hunkwee sedikit demi sedikit sambil diaduk rata.
  3. Ambil daun pisang, taruh 2 sdm adonan, isi tengahnya dengan potongan pisang. Bungkus, dan kukus sampai 30 menit sampai matang.

RESEP SERABI MANIS SOLO


Serabi Manis Solo

Bahan :
  • 200 gram tepung terigu
  • 1 sdt baking powder
  • 300 cc santan dari ¼ butir kelapa
  • 50 cc air daun suji atau pandan
  • 1 butir telur
  • ¼ sdt garam
  • Minyak sayur untuk olesan
Bahan Saus :
  • 500 cc santan dari 1 butir kelapa
  • 1 sdm gula pasir
  • 1 sdt garam
  • 1 lembar daun pandan
  • Potongan nangka (bila suka)
Cara Membuat :
  1. Campur tepung terigu dan baking powder. Ayak, lalu letakkan ke dalam satu baskom.
  2. Kocok telur dan garam sampai berbuih lalu masukkan santan dan air daun suji, aduk sampai rata.
  3. Tuang adonan telur ke dalam campuran terigu dan baking powder sedikit demi sedikit, uleni sampai rata dan halus.
  4. Biarkan selama 1-2 jam.
  5. Panaskan wajan serabi (wajan kecil), olesi minyak. Tuang 3-4 sdm adonan. Tunggu sampai permukaan serabi muncul pori-pori, lalu ditutup. Masak sampai matang. Angkat dari wajan. Ulang proses ini sampai adonan habis. Siap dihidangkan dengan sausnya.
Cara Membuat Saus :
Didihkan semua bahan sambil diaduk supaya santan tidak pecah, angkat dan dinginkan. Bila suka bisa ditaburi dengan potongan nangka.

Wednesday, December 15, 2010

Red Velvet Cookies food recipes, Ingredients,Directions

Red Velvet Cookies food recipes, Ingredients,Directions

Ingredients

* 1 (1 pound 1.5 ounce) pouch Betty Crocker® sugar cookie mix
* 1/3 cup unsweetened cocoa
* 1/4 cup butter or margarine, softened
* 1/4 cup sour cream
* 1 tablespoon red food color
* 1 egg
* 3/4 cup Betty Crocker® Rich & Creamy cream cheese frosting
* 1/4 cup chopped nuts

Directions

1. Mix cookie mix, cocoa, butter, sour cream, food color and egg in bowl until soft dough forms.
2. Roll dough into 1-inch balls; place 2 inches apart on ungreased cookie sheet.
3. Bake at 375 degrees F for 8 to 9 minutes or until set. Cool 2 minutes; remove from cookie sheet to wire rack. Cool completely, about 15 minutes.
4. Frost cooled cookies with frosting. Sprinkle with nuts. Store tightly covered at room temperature.